Nieuws

‘Allemaal autisme, allemaal anders!’ centraal thema van jaarlijks NVA-Autismecongres

Op het jaarlijks autismecongres van de Nederlandse Vereniging voort Autisme (NVA) staat deze keer het thema ‘Allemaal autisme, allemaal anders!’ centraal. Het eendaags evenement wordt verzorgd in samenwerking met de Nederlands Autisme Register (NAR) en vindt dit jaar plaats op zaterdag 11 november in Amsterdam.

Het belang om alle kleuren van autisme te laten zien is de laatste jaren steeds groter geworden. Steeds duidelijker wordt het hoe mensen met autisme onderling kunnen verschillen. Maar ook hoe divers er over autisme wordt gedacht. Autisme heeft grote invloed op alle fasen van het leven en op heel veel verschillende mensen. Het congres van de NVA draait dit jaar om deze diversiteit en bestaat uit uiteenlopende lezingen, sprekers en entertainment.

Zo is er aandacht voor mensen met een migratie-achtergrond en de diagnose, de invloed van autisme op de (eigen) seksualiteit en de vraag hoe ouderen met de diagnose hun vorm van autisme ervaren.

Daarnaast staat de NVA deze dag stil bij haar 45-jarig bestaan en viert de NAR haar tienjarig jubileum. Het congres is ook via een livestream te volgen. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het NVA.