Nieuws

Autsider verbindt en ondersteunt neurodivergente mensen

Autsider is een non-profit organisatie met als primair doel om neurodivergente mensen met elkaar in contact te brengen, hen te ondersteunen en alle aspecten te behandelen die direct of indirect verband houden met neurodiversiteit. Neurodiversiteit omvat autisme, ADHD, dyslexie, hoogbegaafdheid en andere eigenschappen die ons denken, voelen en waarnemen beïnvloeden. Om dit doel te bereiken biedt de stichting via haar website objectieve en feitelijk informatie voor de doelgroep en haar omgeving.

Volgens Autsider denken en ervaren mensen met neurodivergentie anders en kan dat een bron van creativiteit zijn. Oog voor detail en een intense focus op een bepaald onderwerp zijn andere kenmerken. Veel neurodivergente mensen hebben verder een goed ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel en handelen daar ook naar. Autsider vindt het belangrijk om deze diversiteit te erkennen en de talenten en kwaliteiten van neurodivergente mensen te waarderen, stimuleren en bij elkaar te brengen om zo gezamenlijk te werken aan een inclusieve en creatieve samenleving.

Naast een groot aantal artikelen en actuele links rondom autisme, ADHD, dyslexie, dyscalculie en hoogbegaafdheid heeft hun website ook een online forum en een chatkanaal.