Nieuws

Twintig organisaties in West- en Midden-Brabant hebben activiteiten rondom autisme

Voor onze Nieuwsbrief nr. 29 hebben wij (alle terugkerende) activiteiten rondom autisme in de regio West- en Midden-Brabant op een rijtje gezet. Inmiddels zijn er bijna twintig organisaties waar men terecht kan voor bijvoorbeeld inloopmomenten, lotgenootcontacten, themabijeenkomsten, ontmoetingsdagen, oudercafés of gespreksgroepen. Maar ook wandelingen, korte cursussen, workshops, sporten, filmavonden, avondjes uit of samen uit eten zijn activiteiten die regelmatig worden aangeboden. Het is een greep uit het totale aanbod.

De activiteiten zijn niet alleen bedoeld voor mensen met (een vermoeden van) autisme. Bij de meeste themabijeenkomsten is iedereen welkom die belangstelling heeft voor het gekozen onderwerp. Daarnaast zijn er voor partners en familieleden van iemand met autisme of ouders van een kind met autisme aparte groepen, lotgenootcontacten of korte trainingen.

Zo’n vijftien van de genoemde organisaties hebben een vaste locatie in één van de vijf grote plaatsen in regio: Bergen op Zoom, Breda, Roosendaal, Tilburg of Waalwijk. Twee uitzonderingen zijn ‘PAS Nederland’ en ‘AOD Nederland’. Zij organiseren meerdere keren per maand zogenaamde ontmoetings- of contactdagen verspreid over heel Nederland. In hun online jaarplanningen staat vermeld wanneer deze dagen plaatsvinden in of nabij West- of Midden-Brabant.

Naast de naam, vaste locatie en de activiteit(en) zijn in het overzicht ook de belangrijkste contactgegevens opgenomen, zoals website, mailadres en Facebook-pagina. Het document is als pdf hieronder te downloaden. Details van de activiteiten zelf vind je ook terug op onze website-agenda en onze Facebook-pagina.

Mochten er organisaties of activiteiten ontbreken? Of kloppen gegevens niet langer? Mail de juiste informatie naar info@autismenetwerk.nl en wij passen het overzicht aan.