Nieuws

Boekentip: ‘BOEIEN! Kinderen en jongeren met autisme motiveren’ van Kobe Vanroy

Waarom doen mensen eigenlijk wat ze doen? En waar halen we onze motivatie vandaan? En gebeurt dat op dezelfde manier bij kinderen en jongeren met autisme?

Dagelijks krijgen kinderen en jongeren met autisme allerlei taken voorgeschoteld, zowel thuis als op school. Soms wordt het zonder morren gedaan maar regelmatig merken onderwijsprofessionals en ouders weerstand. De motivatie is ver te zoeken. Als geschiedenisdocent liep Kobe Vanroy tegen dezelfde hindernis aan. Geïnspireerd door de zelfdeterminatietheorie, de positieve psychologie, oplossingsgericht werken en de geschiedenis helpt hij in zijn nieuwste boek ouders en leraren om kinderen met autisme te motiveren.

De praktijktips in de boek ‘Boeien! Kinderen en jongeren met autisme’ zijn zowel thuis als op school te gebruiken. Ze zijn bedoeld voor begeleiders die leven of werken met kinderen en/of jongeren met autisme, zoals ouders, leraren (uit verschillende onderwijsniveaus), ambulant begeleiders, mentoren en coaches!

Kobe Vanroy is internationaal educatief medewerker bij ‘sterkmakers in autisme'(BE), een organisatie die streeft naar volwaardige inclusie van mensen met autisme. Vanuit zijn oplossingsgerichte houding met oog voor talentontwikkeling geeft hij wereldwijd lezingen over onderwijs, motivatie en de complexe sociale wereld waarin we leven. Kobe is daarnaast jongerencoach, auteur van diverse autisme specifieke onderwijspublicaties en bezieler van het project AutismevriendelijkOnderwijs.be waar hij zijn kennis en tips deelt met ouders en onderwijsprofessionals.

‘Boeien! Kinderen en jongeren met autisme motiveren’ is een uitgave van uitgeverij Pica uit Huizen.