Nieuws

Boekentip: ‘Lifehacks voor vrouwen met autisme – deel 1’ onder redactie van o.a. Els Blijd-Hoogewys en Annelies Spek

“Lifehacks voor vrouwen met autimse – deel 1′ behandelt verschillende aspecten van het leven van vrouwen met autisme. Het boek omvat een breed scala aan onderwerpen: van jong tot oud, studeren tot werken, seksualiteit tot genderidentiteit, alleenstaand tot moeder zijn, menstruatie tot menopauze, plannen tot afwassen, gezondheid tot ziekte, enzovoort.

In elk hoofdstuk staat een illustratief verhaal over een vrouw met autisme, wordt uitgelegd wat de impact van autisme is op het gekozen onderwerp en zijn er tips (lifehacks) opgenomen voor vrouwen, hun naasten en andere betrokkenen. Ook voor hulpverleners kunnen deze verhalen een waardevol naslagwerk zijn in de begeleiding en behandeling.

‘Lifhacks voor vrouwen met autisme’ combineert op unieke wijze professionele kennis, wetenschappelijke kennis én ervaringskennis. Meer dan de helft van de auteurs heeft zelf autisme. De redactie wordt gevormd door Els Blijd-Hoogewys, Marleen Bezemer, Audrey Mol en Annelies Spek. Zij zijn alle vier bestuursleden van het Female Autism Network of The Netherlands (FANN) en werkzaam als psycholoog in het autismeveld.

Het boek is onderdeel van een tweeluik. Beide delen zijn onafhankelijk van elkaar te lezen. Deel één verscheen in november 2023 bij uitgeverij SWP. Het tweede deel komt uit in maart 2024.