Nieuws

Boekentip: ‘Netjes op orde – Opruimen en autisme’ van Gwendoline Van Balberghe

Meer dan anderen hebben mensen met autisme behoefte aan orde, overzicht en structuur. Het geeft hen rust in hoofd en leven. Dit realiseren is niet altijd eenvoudig voor zowel iemand met autisme zelf als voor zijn of haar ouders, familie, collega’s, begeleiders en andere hulpverleners.

In ‘Netjes op orde – Opruimen en autisme’ leidt en begeleidt schrijver Gwendoline Van Balberghe de lezer stap voor stap naar de juiste aanpak, met de nodige tips en tricks, getuigenissen en mogelijkheden. Dit handzame leerwerkboek is praktisch en doelgericht, overal toepasbaar en vooral overzichtelijk.

Van Balberghe is professioneel opruimbegeleider en biedt via haar onderneming NetjesOpOrde individuele lessen aan. Vanuit persoonlijke ervaringen ontwikkelde ze technieken om mensen met autisme en hun omgeving te helpen. Zij leerde zich te verplaatsen in hun leefwereld, kan zich inleven in hun noden en herkent de struikelblokken.

Op haar eigen website schrijft Van Balberghe: “Rust in het hoofd begint bij rust in de omgeving. Minder stress van te zoeken, want alles heeft een plaats. Ik ben je wegwijzer. Ik help je op pad tot je alleen verder kunt.”

‘Netjes op orde – Opruimen en autisme’ verscheen in maart 2022 bij de Vlaamse uitgeverij Ertsberg en is momenteel via hun website met korting te koop.