Nieuws

Chassé Cinema en Autisme Netwerk komen met speciale filmvertoning ‘Here we are’

Op zondag 2 april is het Wereld Autisme Dag en organiseren wij samen met Chassé Cinema in Breda een speciale vertoning van de tragikomedie ‘Here we are’. In deze film uit 2020 vertelt de Israëlische regisseur Nir Bergman een pakkend en hartverwarmend verhaal over een vader-zoon relatie, ouder worden en leren loslaten.

Met deze speciale vertoning zetten Chassé Cinema en wij de traditie voort om in de Autisme Week samen een film of documentaire rondom autisme te draaien. De film wordt kort ingeleid door iemand van het netwerk. Na afloop is er voor de bezoekers alle gelegenheid om in de foyer van de bioscoop elkaar (weer) te ontmoeten en na te praten.

Over de film zelf: de gescheiden vijftiger Aharon is gestopt met werken en wijdt zich volledig aan de zorg voor zijn autistische zoon Uri. Samen leiden ze een harmonisch leven, ver van de boze buitenwereld. Uri is echter bijna volwassen en zijn moeder vindt dat het tijd is dat hij begeleid gaat wonen om onafhankelijker te leren leven. Aharon gelooft niet dat een ander zijn zoon beter zal begrijpen en wil zelf zijn fulltime voogd blijven. Onder toenemende druk van zijn ex-vrouw en een maatschappelijk werker stemt hij uiteindelijk toch in.

Op weg naar het instituut krijgt Uri echter een driftbui, waardoor Aharon besluit er samen vandoor te gaan. Uri is immers duidelijk nog niet klaar voor een scheiding. Of is het Aharon die zijn zoon niet kan loslaten?

Kaarten zijn te koop via de website van het Chassé.