Nieuws

Een nieuwe zorg- en woonboerderij in Chaam: de Lucas Hoeve

De Lucas Hoeve wordt een kleinschalige zorg- en woonboerderij in Chaam. Er is plaats voor vier (jong-)volwassenen tussen de 18 en 35 jaar oud met een normale intelligentie en een aan autisme verwante stoornis. Iedere bewoner heeft een studio van ongeveer 28 vierkante meter met eigen douche en toilet. Vanaf mei 2022 is er nog één plek open.

De Lucas Hoeve biedt een nieuwe vorm van beschermd wonen, waarin rust en natuur centraal staan. Zorg is 24 uur per dag bereikbaar. Natasja wordt het vaste aanspreekpunt bij vragen en zal in overleg een zorgplan opstellen. Zij heeft veel kennis over autisme, werkt al sinds 1995 als verpleegkundige in de (verstandelijk gehandicapten-)zorg en biedt structuur volgens de principes van ‘Geef me de vijf’. Van de bewoners wordt wel een bepaalde mate van zelfstandigheid verwacht.

​In en om de boerderij kunnen de bewoners verder helpen met het verzorgen van de dieren, de moes- en siertuin onderhouden of zwemmen in het zwembad. In de nabij gelegen bossen is het heerlijk wandelen, fietsen en paardrijden. Het dorp Chaam ligt op zo’n drie kilometer afstand. Met de bus is de binnenstad van Breda binnen een half uur te bereiken.