Agenda

14 november – Chassé Cinema – Prikkelarme filmvertoning van ‘Het Smelt’

Datum/Tijd
Date(s) - 14/11/2023
13:30 - 15:30

Locatie
Chassé Cinema
Claudius Prinsenlaan 8
4811 DK Breda

Categorieën


‘Het Smelt’ is de nieuwste film van de Vlaamse actrice, scenarioschrijver en filmregisseur Veerle Baetens. Tijdens deze prikkelarme voorstelling in Chassé Cinema in Breda zijn er verschillende aanpassingen om het filmbezoek voor mensen autisme zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

  • Het geluid staat zachter (max 70 db)
  • Het licht is niet helemaal gedempt.
  • Maximaal 30 procent van de zaalcapaciteit wordt gebruikt. Hierdoor zit je niet direct naast, voor of achter een medebezoeker.
  • Het is mogelijk om tijdens de film de zaal te verlaten.
  • Chassé Cinema heeft een ruime foyer, maar geen speciale rustruimtes.
  • Bezoekers mogen zelf een koptelefoon of oordoppen meenemen.
  • Eten en drinken mag, maar houd rekening met elkaar.

In deze film worstelt Eva met menselijke connectie. Ze is vervreemd van haar ouders en – nu haar jongere zus gaat verhuizen – al helemaal eenzaam. Wanneer ze een bericht op social media ziet waarin de herdenking van een lang geleden overleden vriend wordt aangekondigd, brengt dat haar terug naar de zomer waarin ze dertien jaar oud was.

Die zomervakantie bracht ze toen door als derde musketier met twee wat oudere jongens. Ze speelden een raadselspel met plaatselijke meisjes, met een schokkende afloop. Eva besluit terug te keren naar haar geboortedorp om de zomer die haar leven voor altijd veranderde achter zich te laten.

‘Het Smelt’ is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Lize Spit.

Meer informatie over de prikkelarme vertoningen vind je hier op de website van het Chassé. En let op: de film zelf is niet prikkelarm.