Nieuws

Hotel Ouroboros: onze innovatieve, real life autisme-belevenis

In opdracht van het Autisme Netwerk wordt bij Magazijn076 in Breda een innovatieve real life autisme-belevenis ontwikkeld: Hotel Ouroboros. Deze unieke experience in Nederland ervaar je met levensechte acteurs en gaat live tijdens de Autisme Week 2022. Donderdag 7 april en vrijdag 8 april zit het hotel inmiddels vol. Een tijdslot voor zaterdag 9 april is te boeken via de website van het Magazijn. Klik op de datum voor de juiste pagina.

Initiatiefnemer Lennard vertelt hier meer over. ‘’Ik ontwikkel Hotel Ouroboros als afstudeerproject voor mijn opleiding vrijetijdsmanagement. In het verleden heb ik al vaker vrijetijd als tool gebruikt. Zo organiseerde ik vroeger jongerenfeesten en deed ik onderzoek naar eenzaamheid voor het Parktheater in Eindhoven. Daarnaast ben ik ook betrokken geweest bij een Immersive Theatre productie in Kaapstad.

Als projectleider van Hotel Ouroboros betrek ik mensen met een relatie tot autisme in de ontwikkeling en uitvoering. Zo brainstormen we wekelijks met een groep creatieve professionals. Zij werken als acteurs, als 3D animators of bij andere producties zoals de Prison Escape. Daarnaast ontstaan er ook veel samenwerkingen binnen Magazijn. Deelnemers van Magazijn gebruiken bijvoorbeeld hun creatieve vaardigheden om kunstwerken voor Hotel Ouroboros te maken.’’

De productie van Hotel Ouroboros is inmiddels meer dan een afstudeerproject voor Lennard: ‘’Het is een reis geworden in het ontdekken en begrijpen van mijn autisme, en dat van anderen.”

Voor vragen of om bij te dragen aan Hotel Ouroboros kun je contact opnemen met Lennard via info@hotelouroboros.nl.