Nieuws

Kijktip: Netflix-serie ‘Move to Heaven’ uit Zuid-Korea

De Netflix-serie ‘Move to Heaven’ volgt het leven en werk van Geu-ru , een jongeman met autisme en een scherp oog voor details, en zijn oom Sang-gu. Beiden werken als schoonmaker van trauma-locaties en reconstrueren uit de nagelaten spullen van overledenen onbekende verhalen voor de nabestaanden.

In de eerste aflevering ontmoet Geu-ru zijn oom en ex-gevangene Sang-gu na de plotselinge dood van zijn vader. Sang-gu wordt aangesteld als voogd en besluit zijn neef te helpen in het familiebedrijf ‘Move to heaven’. Tijdens het opruimen en reinigen van trauma-locaties leren zij niet alleen elkaar langzaamaan steeds beter kennen, maar ontdekken zij ook een verborgen waarheid over hun vader en broer. Tegelijk probeert Sang-gu in het reine te komen met zijn pijnlijk verleden en de traumatische gebeurtenis waardoor hij in de gevangenis terecht kwam.

Netflix noemt ‘Move to Heaven’ ‘aangrijpend en ontroerend’. De drama-serie komt uit Zuid-Korea, bestaat uit één seizoen van tien afleveringen en is sinds mei 2021 te zien. De hoofdrollen worden gespeeld door Tang Jun-sang en Lee Je-hoon. Beide acteurs wonnen voor hun rol inmiddels één of meerdere prijzen.