Nieuws

‘Lieve Livs leven’ – een elfjarig meisje met autisme filmt haar eigen leven

De serie ‘Lieve Livs leven’ toont het leven van een elfjarig meisje met autisme door haar eigen ogen. Zelf komt ze nooit in beeld, maar kijkers zien wel waar ze tegen aanloopt en hoeveel humor daarbij vrijkomt. De eerste aflevering is nu te zien via Youtube.

Voor deze serie schreef Michiel Peereboom het script, deed hij de regie en montage én speelt hij de vader van Liv. Peereboom liet zich inspireren door de diagnose autisme die zijn dochter en hijzelf kregen.

Michiel Peereboom: “Ik speel Livs vader. Hij voedt Liv in zijn eentje op, want Livs moeders leeft niet meer. Het is de eerste verjaardag na haar dood en de vader wil zo normaal mogelijk doen. Terwijl Liv het overlijden van haar moeder op een heel andere manier verwerkt dan hij.”

“Overigens is de serie niet zwaar. Alles wat ik doe gaat gepaard met humor. En ik vind het ook om de positieve kant van autisme te benadrukken, ook voor mijn dochter. Ik wil tegen haar zeggen: je hebt autisme, moet je eens kijken wat een goeie dingen je daarmee kunt doen. Voor mij is een van de grootste voordelen van het hebben van autisme dat ik met behulp van humor door situaties heen kan komen. Ergens lucht aan kan geven.”

‘De eerste reacties zijn al heel mooi, ” aldus Michael Peerenboom “Veel mensen, of ze nu wel of niet met autisme te maken hebben, laten weten dat ze de serie herkenbaar vinden en erom kunnen lachen. Dat doel is in elk geval behaald.”

Het hele interview met Michael Peereboom vind je hier terug op de website van de EO.