Nieuws

Ministerie schaft verplichte rijtest af voor mensen met autisme.

Veel goed nieuws voor mensen met autisme die hun rijbewijs wil behalen: de extra rijtest is niet langer verplicht voor de hele doelgroep. Rijscholen moeten meer ‘autismevriendelijke’ opleidingen gaan aanbieden. En er wordt gezocht naar een mogelijk alternatief voor de huidige – omstreden – medische keuringen door psychiaters.

Binnenkort bepalen door het CBR geselecteerde psychiaters of iemand met autisme wel of geen extra rijtest moet doen. Dit stellen zij vast tijdens de verplichte medische keuring voor rijexamen-kandidaten met autisme. Op dit moment is de extra rijtest nog verplicht voor álle kandidaten met autisme.

Dit staat in een recente brief van minister Van Nieuwenhuizen (VVD, Infrastructuur en Waterstaat) aan de Tweede Kamer. Onduidelijk is op dit moment nog wanneer de nieuwe regeling precies in gaat – waarschijnlijk ergens deze zomer. De minister bespreekt binnenkort met het CBR wat dit betekent voor mensen met autisme die op de korte termijn een rijtest moeten doen.

Voor meer informatie kunt u kijken op de site van de NVA:

Bent u op zoek naar een geschikte rijschool met het oog op autisme, kijk eens op Rijles en Autisme | Het platform voor rij-instructeurs en rijles-kandidaten op het gebied van Autisme en ADHD (rijles-en-autisme.nl)