Nieuws

‘Rain Rain’: een speciale voorstelling voor kinderen en jongeren met autisme

Tijdens het Brabants Internationaal Kinderfestival (BRIK) in Breda draait begin juni de theatervoorstelling ‘Rain Rain’. Deze voorstelling van het Britse gezelschap Bamboozie is speciaal voor kinderen en jongeren tussen de acht en zestien jaar met een vorm van autisme.

In ‘Rain Rain’ wachten Patience en Bird op regen in de stoffige, droge hitte van het Amerikaanse Stof Gebied als Clanky Jane arriveert met haar ‘Cloud-O-Matic’-regenmachine Met deze machine kan ze wolken en regen laten verschijnen. Poppenspel, bijzondere apparaten, livemuziek en een straaltje water zijn voor de acteurs warme bondgenoten.

De voorstelling is een veilig en boeiend avontuur voor een klein publiek van maximaal zes kinderen/jongeren en hun begeleiders. Het gezelschap Bamboozie heeft jarenlang ervaring met producties voor kinderen met autisme.  De acteurs zorgen voor een gastvrije en rustige plek waar tijd is voor de specifieke behoeften van elk kind.

Rain Rain’ is donderdag 9 juni en vrijdag 10 juni te zien in theater ‘De Stilte’ aan de Markendaalseweg 75 in Breda. Een combinatieticket kost zeven euro per kind. Ëén begeleider mag dan gratis mee.