Nieuws

Stichting Buitenthuiszijn start met krachtbesteding in Etten-Leur

Stichting Buitenthuiszijn start deze zomer met dagbesteding op recreatieboerderij de Menmoerhoeve in Etten-Leur. Beide hebben elkaar helemaal gevonden in de visie die ze hebben op samenwerken en de zorg. Buitenthuiszijn noemt het dan ook geen dagbesteding, maar krachtbesteding! En dat is ook wat de Menmoerhoeve wilt; mensen in hun kracht zetten en ze meer kans geven in de maatschappij.

Met de krachtbesteding gaan (jong)volwassenen, met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, per 1 september aan de slag met het ontdekken, ontwikkelen en inzetten van hun kracht. Menmoerhoeve biedt tal van mogelijkheden op hun locatie, zoals het meewerken aan de vergaderservice, in de horeca, op de camping, moestuin en het (groen)onderhoud.
Maar er kunnen ook eigen activiteiten ontwikkeld worden, kijkend naar de interesse en de kracht van de persoon.

Samen met de begeleiding van Buitenthuiszijn gaan de arbeidskrachten aan de slag met het ontwikkelen van een persoonlijk toekomstplan, een erkende werkwijze ontwikkeld door FLOOR Jongerencoaching. De arbeidskrachten worden naast de vaste begeleiders, ondersteund door vrijwilligers, die hun specifieke kennis en ervaring aan hen overdragen.
Met de arbeidsmatige werkzaamheden ‘ontzorgen’ we de gasten van de Menmoerhoeve. De door de maatschappij bestempeld als ‘hulpbehoevenden’ worden zodoende de ‘hulpverleners’. Daarmee wilt Buitenthuiszijn een positieve beeldvorming realiseren voor, wie door de maatschappij, worden gezien als ‘beperkt’. Zodat iedereen, in alle diversiteit, zichzelf kan zijn. Kortom; winst voor de gasten, winst voor de Menmoerhoeve en winst voor de arbeidskrachten.

Voor meer informatie mail je naar Bart Kokx-Leguijt van Stichting Buitenthuiszijn (bart@buitenthuiszijn.nl).