Nieuws

Vlaamse website ‘Participate!’ biedt tools, informatie, hulp en adviezen over autisme.

De Vlaamse website ‘Participate!’ is er voor zowel (jong-)volwassenen met een vorm van autisme als hun ouders, begeleiders en ondersteuners. De website is speciaal ontwikkeld door een team van wetenschappers, deskundigen en vrijwilligers en bestaat uit diverse tools, betrouwbare informatie, praktische hulp en adviezen over autisme. ‘Participate!’ is opgebouwd uit de volgende vijf blokken.

De Atlas is er voor volwassenen met autisme. Deze tol geeft hen inzicht in hun eigen vorm van autisme door na te gaan wat hun sterktes zijn, wat moeilijk loopt en wat ze nodig hebben om zich comfortabel te voelen. Daarnaast kunnen zij zich hier laten inspireren door persoonlijke verhalen en dromen van andere volwassenen met autisme.

   Vermoeidheid, gevoel van uitputting en ‘autistische burn-out’ zijn vaak gehoorde klachten van volwassenen met autisme. Met de app Dynamo komen zij te weten wat hen energie geeft en energie kost.

   Kabas geeft thematisch jongvolwassenen met autisme informatie, tools, hulpmiddelen en tips. De zes thema’s zijn studeren, werken, wonen, relaties, vrije tijd en mobiliteit.

   Met De Wegwijzer kunnen ouders de mogelijkheden, de moeilijkheden en de behoeften aan ondersteuning van hun kind met autisme bundelen en delen met familie, leerkrachten, begeleiders of anderen.

   Tot slot helpt De Praktische Gids mensen met autisme bij hun zoektocht naar passende ondersteuning, voorzieningen, diensten en financiële tegemoetkomingen in België.