Nieuws

Website van de maand: A-typist.

Deze website is opgericht door Anne van de Beek. Anne is afgestudeerd film- en televisiewetenschapper en heeft in 2015 de onderneming A-typist opgericht. Anne schrijft verschillende blogs. Maar je vindt er ook gastblogs. Onder het kopje ‘aanraders’ schrijft Anne uitgebreid over welke blogs, boeken en films er te vinden zijn rondom autisme. Daarnaast vind je er uitgebreide informatie over hulpmiddelen. Hierbij kan je denken aan Fidget Toys en verzwaringsdekens.

A-typist.nl heeft als missie om de diversiteit binnen het autismespectrum te laten zien. Er is aandacht voor zowel de zichtbaarheid van autisme en de daarop volgende uitsluiting, als de onzichtbaarheid van autisme en de gevolgen voor de persoon zelf.

A-typist wil een zo genuanceerd mogelijk beeld naar buiten brengen van autisme. Voor sommige mensen is autisme een beperking, voor andere een talent, en alles daar tussenin. De nuance zal ook blijken uit het woordgebruik op deze website. De bloggers maken gebruik van verschillende termen en er wordt gevraagd aan iedereen die deze website bezoekt respect te hebben voor hoe autistische mensen zichzelf zien en willen noemen.

Kortom een site om zeker eens een kijkje te nemen.