Nieuws

Zaterdag 30 september Auti-doe-dag in dierenpark ZiE-ZOO

Voor de derde keer organiseert de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) op 30 september een Auti-doe-dag in dierenpark ZiE-ZOO. Kinderen met autisme kunnen deze zaterdag met hun ouder(s) en broers of zusjes prikkelarm genieten van een grote verscheidenheid aan dieren zoals de kookaburra, de Aziatische rode hond, hyena’s, anaconda’s en kaaimannen.

Voor de kinderen is er verder een speciale speurtocht uitgezet. Ouders kunnen verspreid over het park terecht bij enkele informatie-stands.

Dierenpark ZiE-ZOO in Volkel wil zoveel mogelijk de diversiteit aan diersoorten en de biotopen waarin ze leven laten zien. Daarnaast is het park de eerste ‘zorgdierentuin’ van Nederland waar mensen met autisme kunnen werken in de dierverzorging, de horeca, technische dienst of het tuinonderhoud. Stichting ZiE-ZOO werkt hiervoor samen met het Regionaal Autisme Centrum.

Kaarten voor deze Auti-doe-dag kosten tien euro per stuk en zijn verkrijgbaar via de website van de NVA. Dierenpark ZiE-ZOO is gevestigd naast de luchtmachtbasis aan de Zeelandsedijk in Volkel.